En un moment excepcional per la desafecció del ciutadà a la política, on sembla que els models de representació estan esgotats, apareix Barcelona Com Tu.

La plataforma sorgeix amb l’entusiasme i funcionalitat propis dels orígens de la democràcia. La ciutadania pren el control de la gestió i d’aquesta manera la política torna als seus veritables orígens que no són altres que els de detectar problemes o d’on poden sorgir i anticipar-se a resoldre’ls.

L’excessiva i malentesa professionalitat de la política ens ha portat a que els models de gestió no siguin implementats per al servei al ciutadà sinó per al propi interès dels partits convertint moltes vegades en el mateix problema en lloc de la solució. Fa l’efecte que els interessos partidistes s’han imposat a l’interès general del ciutadà.

Barcelona Com Tu és una plataforma cívica amb clara orientació social, transversal i no ideològica inspirada per un marcat component no partidista i amb l’única vocació de promoure un nou model de gestió social i econòmica amb implicació en tots els àmbits de la ciutat.

La política municipal només ha d’anar dirigida a un protagonista, els ciutadans i l’interès veïnal.

Els ciutadans han de recuperar les institucions per posar-les al servei de la ciutadania mitjançant un nou sistema d’accés a la gestió pública basat en càrrecs especialitzats, vocacionals i temporals per aconseguir una optimització dels recursos públics.

L’interès de Barcelona Com Tu és recuperar la brillantor de la ciutat no fixant-se en com de malament ho han fet els altres sinó mirant només que és el que es pot millorar i aplicant-ho. Aquest és el veritable origen de la política i l’autèntic esperit de Barcelona Com Tu.