BCN ETS TU, posa rumb a les eleccions
municipals de 2023.

Les eleccions municipals de 2023 poden comptar a Barcelona amb un nou convidat. BCN ETS TU sorgit de la Plataforma BCN COM TU.

BCN ETS TU (abans Barcelona Com Tu) neix fa dos anys de la mà del nostre fundador i president Daniel Vosseler com una plataforma professional, cívica i social amb l’objectiu d’agrupar les millors propostes i solucions per fer de Barcelona, ​​una gran metròpoli pionera i líder tant en l’àmbit econòmic com a drets socials, tot veient com durant els últims anys la ciutat ha patit una fuita constant d’empreses i d’inversions, un augment significatiu d’actes delictius, un greu problema residencial a causa de la manca d’habitatge social i l’abandó del manteniment de les instal·lacions i espais públics convertint Barcelona en una ciutat caòtica i bruta on les desigualtats econòmiques i socials ens porten a la deriva.

Per tot això, ajuntem els millors professionals de tots els sectors, on deixant de banda tota ideologia, poguessin desenvolupar un projecte il·lusionant, complet, ambiciós i alhora realista i transversal per concórrer a les eleccions municipals de 2019 com a agrupació d’electors.

Atès que a la nostra formació no està formada per polítics sinó íntegrament per professionals qualificats en cada àmbit i on la ideologia no ens condiciona a l’hora de proposar i prendre decisions, vam creure que la manera que millor ens representava era aquesta. En canvi, això va suposar un greu greuge comparatiu respecte a totes les altres candidatures, ja que ens demanaven uns requisits pràcticament inabastables que cap altre grup llevat nosaltres havíem de complir. (Aquest fet, trencava el principi d’igualtat sota el qual totes les candidatures han d’estar sotmeses).

Algunes d’aquestes condicions eren que havíem d’aconseguir el suport de 8.000 persones mitjançant la seva signatura adjuntant còpia del seu DNI / NIE, a més, aquests ciutadans havien de ser residents amb el padró actualitzat exclusivament a Barcelona ciutat. Teníem un termini molt acotat per aconseguir-les i en coincidir per Setmana Santa, molts residents havien anat de vacances i a la ciutat pràcticament només hi havia turistes. El temps tampoc va acompanyar (va ploure gairebé tota la setmana) i fins i tot vam patir el hackeig del nostre portal web on els ciutadans ens podien fer arribar la seva documentació. Eren entrebancs que el sistema actual posa així com moltes dificultats perquè grups com el nostre no puguin accedir mai als òrgans de govern, perpetuant així el seu sistema de poder que s’ha corromput pels interessos partidistes, ideològics i d’ambició personal.

No obstant això, vam aconseguir 10.000 signatures que després de passar sota un ferri control d’auditoria es van quedar en 7.500. Fins ara el suport més gran ciutadà que una agrupació d’electors ha rebut en la història de la nostra democràcia.

Quedar-nos a les portes de poder-nos presentar per aquest requisit burocràtic ens va fer analitzar tot el treball realitzat fins a aquells moments, i veient el suport que rebem dels veïns de Barcelona, ​​sabíem que no podíem rendir-nos. Amb la finalitat de seguir amb el nostre projecte ens vam adonar que no canviaríem el sistema si no ho fèiem des de dins, per aquest motiu, vam decidir fer el pas i registrar-nos com a partit polític.

D’aquesta manera farem campanya en igualtat de condicions i mobilitzarem les nostres bases allà on realment cal fer-ho; al carrer, als barris, els centres, gremis i associacions (en comptes de tornar a demanar el DNI sota la pluja).

Som una formació jove i per tant, anem millorant processos i estratègies per fer més eficaces i diligents sense comprometre en cap cas els nostres valors i l’essència de la nostra fundació: 0% ideologia 100% gestió, per recuperar Barcelona, ​​situar i consolidar-la com la gran capital europea i del món amb suport i confiança.

Preparats pel 2023

A BCN ETS TU, el nostre recorregut i objectius són clars i estem preparats per a això.

A Barcelona, actualment hi ha moltíssimes famílies que no poden satisfer les seves necessitats més bàsiques. És obligació del govern de la Ciutat, proveir de recursos a les diferents regidories per solucionar aquest tipus de situació agreujada molt més des del COVID.

VOLEM HABITATGES I SERVEIS DIGNES

Hem de viure dignament. Necessitem polítiques que donin prioritat a potenciar els lloguers i l’habitatge social. Els preus han de ser equitatius i accessibles i arribar a acords en benefici de tots amb els propietaris d’habitatges buits i les que són propietat de bancs o financeres.

Volem apostar per uns departaments de proximitat per tractar amb tots els casos de vulnerabilitat i exclusió social.

El futur de la nostra ciutat depèn d’una educació pública i d’accés a tots. Professorat i atenció per als alumnes amb necessitats.

L’educació és un dret i l’Ajuntament té l’obligació de vetllar pels interessos dels seus ciutadans davant qualsevol ens públic quan es requereixi.

Volem una ciutat que aposti per les activitats extraescolars com la música, esports … Volem escoles bressol municipals amb accessibilitat a tots.

Volem una economia social i sostenible, al servei dels nostres ciutadans.

Sens dubte, un dels nostres principals reptes serà el turisme. Volem que Barcelona recuperi el lideratge com a capital europea. Potenciar els grans esdeveniments de projecció internacional, recuperar el turisme segur i treballar en la imatge de Barcelona cap a on li correspon. La política fiscal municipal ha de ser progressiva per tot això.

Volem canviar les regles actuals que han portat a Barcelona a perdre pràcticament tot el que al seu dia la va fer ser un referent a Europa. No volem invents de noves ciutats, tenim l’obligació de poder gestionar de manera professional la ciutat per tornar a ser qui era en tots els aspectes.

Volem auditar immediatament tots els ens, càrrecs directius municipals i costos de personal innecessari i per a això, cal la transparència en tots els àmbits.

Totes les decisions que tinguin un impacte social i per referència en el pressupost anual, haurien de ser consensuades amb la ciutadania. Prou de projectes costosos que afecten el nostre dia a dia en carrers i places sense cap motiu de canvi.

Per rescatar Barcelona del populisme absurd, només podrà fer-se amb una gestió duta a terme per professionals de diferents àmbits. No és moment de colors o banderes. És moment de treballar i recuperar el perdut.

Volem que el compromis dels que ens acompanyen sigui absolut i identificable amb els nostres valors i ètica. Aquesta aliança amb la ciutadania serà el punt de partida per a centrar-nos en les persones i deixar de banda la política a l'”ús”.

Volem que els mandats puguin ser com a màxim de dues legislatures i amb un salari d’acord amb una empresa i el càrrec que ostenti.

Volem prescindir de càrrecs innecessaris. Màxima dedicació i resultats.

Si som capaços de tenir un govern eficient, gestionat per professionals, no seran necessaris els càrrecs vitalicis ni acostaments a Consells d’Administració de grans elèctriques, etc.

Volem guanyar i assumir el nostre compromís amb la ciutadania. Volem un Ajuntament proper i de gestió. No de càrrecs polítics. Volem créixer i crear, aportar en tots els àmbits, Cultura, Urbanisme, Salut, Seguretat Ciutadana, Educació, Empresa, Comerç i Turisme, Esports, Mobilitat, LGTBI …

Ben aviat, anirem ampliant la informació dels nostres projectes de ciutat en cada àmbit així com les nostres propostes.